Maanomistajat

Anna maallesi merkityksellisempi tehtävä

Vuokraa maa-alueesi aurinkopuistolle

Maksimoi maa-alueesi ja minimoi työsi. Vuokraamalla maasi meille avaat oven kokonaan uudelle tulonlähteelle ilman, että sinun tarvitsee tehdä muuta kuin antaa auringon tehdä työnsä. Pitkäaikaisten sopimustemme ansiosta voit odottaa turvattuja ja vakaita tuloja moniksi vuosiksi eteenpäin ja samalla edistät ympäristöä. Vuokrasopimus on indeksisidonnainen ja sen kesto on 49 vuotta. Vuokra-ajan päätyttyä maa-alueet kunnostetaan ja aurinkopuisto puretaan.

Millaiselle maaperälle voit rakentaa?

Kaikentyyppiselle maalle voidaan rakentaa, mutta tämä ei tarkoita, että rakentaminen kaikentyyppiselle maalle olisi kannattavaa. Kun kartoitamme maa-alueita, laskelmissamme otetaan huomioon monia tekijöitä, kuten etäisyys verkkoliitäntäpisteeseen, maanrakennus kustannukset, auringon säteily ja monet muut asiat. Siksi jokainen maa-alue on omalla tavallaan ainutlaatuinen, minkä vuoksi olemme kiinnostuneita kaikentyyppisistä maa-alueista.

Miten se toimii?

Tehtävämme on varmistaa, että maa täyttää hankkeen onnistumisen edellytykset. Aurinkosähköhankkeen kehittämisprosessi vaihtelee kunnan ja viranomaispäätösten sekä aurinkopuiston koon mukaan. Näin suunnitteluprosessi toimii.

1. Maanomistajayhteistyö

Otamme yhteyttä maanomistajaan, jolla on sopiva maa-alue aurinkopuistoa varten.

2. Kartoitus

Teemme alustavan maastokatselmuksen, ja jos alue täyttää tarvittavat vaatimukset, hanke etenee.

3. Lupamenettely

Seuraava vaihe on lupaprosessi rakennusluvan saamiseksi. Tämä prosessi voi kestää jopa vuoden. Suuremmissa kohteissa voidaan vaatia ympäristövaikutusten arviointia.

4. Rahoittajat

Kun lupaprosessi on saatu päätökseen, alue esitellään rahoittajalle, ja puiston rakentaminen alkaa.

5. Käyttöönotto ja tulot

Kun aurinkopuisto on rakennettu, maanomistaja alkaa saada vuokratulojaan, ja aurinkopuisto alkaa tuottaa sähköä.

6. Purkaminen

Sopimuskauden päätyttyä laitos puretaan, maa siivotaan ja maapohjan käyttöoikeus palautuu maanomistajalle.

Agrisolar

Aurinkovoimalla yhdistetty maatalous monimuotoisuuden kestävyyden turvaamiseksi

Maatalous on suuressa osassa Suomea yksi tärkeimmistä elinkeinoista, ja sitä tarvitaan ruokaturvan takaamiseksi ja maaseudun elinvoimaisena pitämiseksi. Siksi pyrimme Aurinkokarhussa tekemään yhteistyötä maatalouden kanssa aina kun se on mahdollista. Se voi olla mitä tahansa lampaista, jotka laiduntavat ja ylläpitävät maata, mehiläishoidosta tai erikoiskasvien kylvöstä.

Näin ollen aurinkoenergian tuotannon ympäristövaikutukset minimoidaan ja kestävyys maksimoidaan.