Aurinkokarhu uutiset

Aurinkokarhu muodostaa yhteistyökumppanuuden laajentaakseen portfoliotaan keskisuurilla aurinkosähköhankkeilla.

Sopimuksessa keskitytään 30 MWp:n aurinkoenergiahankkeiden yhteiseen kehittämiseen Etelä- ja Länsi-Suomessa, joista kukin on teholtaan 1-5 MWp. Nämä hankkeet avaavat merkittäviä mahdollisuuksia pienimuotoisen aurinkosähkön alalla. Aurinkokarhu on aktiivisesti mukana kartoittamassa sopivia maa-alueita näitä hankkeita varten ja korostaa maaresurssien vastuullista käyttöä. Yhtiö valvoo näiden hankkeiden kehitysvaihetta, kunnes ne katsotaan valmiiksi rakennettaviksi. Tämän jälkeen Smart Energies ottaa vastuun näiden aurinkosähköhankkeiden rahoituksesta, rakentamisesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta.

Aurinkokarhun toimitusjohtaja Andreas Renfalt totesi: "Olemme innoissamme saadessamme olla Smart Energiesin kumppanina pyrkimyksessämme vaikuttaa myönteisesti Suomen uusiutuvaan energiaan. Yhdistetyt vahvuutemme tasoittavat tietä valoisammalle ja kestävämmälle tulevaisuudelle. "

Smart Energiesin toimitusjohtaja Vianney de l'Estang lisäsi: "Tämä kumppanuus on merkittävä virstanpylväs sitoumuksessamme laajentaa uusiutuvan energian hankkeita maailmanlaajuisesti. Suomen aurinkoenergiapotentiaali on valtava, ja olemme innoissamme saadessamme olla osa Suomen puhtaan energian muutosta. Lisäksi olemme edelleen sitoutuneet tehtäviimme etsiä aktiivisesti sopivia maita, joilla on vähäiset maa-ainesvaikutukset, kuten entisiä turkistarhoja, teollisuusmaita tai käyttökelvottomia maita, tulevien hankkeiden kehittämiseksi."

AURINKOKARHU

Aurinkokarhu on johtava suomalainen aurinkoenergian kehittäjä, jonka hankesuunnitelma on noin 1 GW tai enemmän. Lähivuosina toteutetaan yhteensä kymmenen suurta aurinkoenergiahanketta, joiden odotettu kokonaiskapasiteetti on noin 500 MW ja joiden arvioitu investointiarvo on noin 300 miljoonaa euroa. Tähän mennessä kaksi hanketta on luovutettu sijoittajille sen jälkeen, kun ne ovat saavuttaneet rakennusvalmiustason. 

ÄLYKKÄÄSTÄ ENERGIASTA

Smart Energies on konserni, joka on erikoistunut maata säästävien aurinkosähköhankkeiden (katot, pysäköintialueet, pienet maanpäälliset hankkeet) kehittämiseen, rahoitukseen, rakentamiseen ja toimintaan. Smart Energies omistaa ja ylläpitää 05/01/2023 yli 430 aurinkosähköpaikkaa Euroopassa, joiden asennettu kokonaiskapasiteetti on 130 MWp. Konserni työllistää 75 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2022 on 33,3 miljoonaa euroa, ja se on yksi markkinajohtajista Ranskassa, Italiassa, Kreikassa ja Ruotsissa.